Debiteuren & corona

Financiële uitdagingen door het coronavirus

Het zal u ongetwijfeld niet zijn ontgaan; de wereld is in de ban van het coronavirus. Dankzij deze pandemie wordt er een recessie verwacht die wellicht de recessie uit 2008 gaat overtreffen. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich als ondernemer zorgen maakt. Want hoe gaat u om met debiteuren in tijden van crisis? Hoe zit het met openstaande vorderingen? Geeft u kosteloos uitstel van betaling of houdt u voet bij stuk? Safe Collect Incasso staat u in deze tijden graag bij met raad en daad.

Betalingsregelingen

Veel bedrijven verkeren op dit moment in financieel zwaar weer. De overheid biedt ondersteuning door middel van arbeidstijdverkorting, noodloketten en deeltijd ww-uitkeringen. Bedrijven met debiteuren bieden vaak milde betalingsregelingen aan. Er lijkt in veel gevallen sprake te zijn van een ‘beter dan niets’ verhaal. Het bieden van een soepelere betalingsregeling is in deze tijd een nobel gebaar, maar u moet het zich wel kunnen permitteren. Wanneer de gezondheid van uw onderneming in gevaar komt, zal er toch echt betaald moeten worden.

Aangepast incassobeleid

Het moge duidelijk zijn dat hier sprake is van een unieke situatie. Enerzijds hebben veel bedrijven te kampen met overmacht, anderzijds wilt u hiervan niet de dupe worden. Wij raden dan ook aan om te gaan voor een aangepast incassobeleid. In overleg met uw debiteuren wordt bepaald in welke termijn zij het openstaande bedrag kunnen voldoen. Neemt u hierin vooral geen onverstandige beslissingen als het de gezondheid van uw bedrijf kan schaden. Safe Collect Incasso geeft u hierover graag vrijblijvend advies.

Risicoschatting

Wanneer u meerdere debiteuren hebt is het verstandig om een risicoschatting te maken. Dit betekent dat u samen met Safe Collect Incasso een inschatting gaat maken van welke debiteuren in staat zijn om de openstaande facturen te voldoen, welke debiteuren een aangepast incassobeleid nodig hebben en van welke debiteuren de kans klein is dat zij het bedrag (op korte termijn) kunnen betalen.

Kosten incassotraject

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u wellicht geen ruimte hebt voor hoge incassokosten op dit moment. Gelukkig bieden wij (ook al voor de coronacrisis) bij Safe Collect Incasso een unieke tariefstructuur aan. Wij werken met een vast tarief per vordering. Dit houdt in dat over geïncasseerde geleden geen incassoprovisie wordt berekend. Hierdoor worden verdere kosten voorkomen en weet u van te voren wat u aan incassokosten kwijt bent. Voor slechts € 150,00 excl. BTW gaan wij voor u aan de slag.

Contact opnemen met Safe Collect Incasso

Juist in deze tijden staan wij u graag bij met raad en daad. We begrijpen dat dit zorgelijke tijden zijn voor u als ondernemer en u wellicht in dubio zit hoe om te gaan met debiteuren en incassotrajecten. Safe Collect Incasso stelt zich graag op als uw incassopartner, maar ook als partij die met u meedenkt over wat het meest raadzaam is om te doen in deze situatie. Dankzij nauw contact met onze huisadvocaat (uiteraard op minimaal 1,5 meter afstand) zijn we in staat om u ook op financieel juridisch vlak bij te staan. Mocht u vragen hebben over hoe u het beste kan omgaan met uw debiteuren tijdens corona, voelt u zich dan vrij om contact met ons op te nemen. Wij geven u graag vrijblijvend advies en een oplossing op maat. We zijn op werkdagen te bereiken op telefoonnummer 020 210 13 05 U kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier, dan wordt u zo spoedig mogelijk gebeld.

Onze promotievideo.

Een efficiënter debiteurenbeleid? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.